На сите верници од исламска вероисповед Општина Велес им го честита овој голем празник.

На овој ден да се потсетиме на значењето на слогата и заедништвото, меѓусебното разбирање и добрината, и да си посакаме добро здравје, радост, среќа и благосостојба.