23 Мај Национален ден на Власите, народ кој остави големи траги во градењето на македонската држава. Влашката заедница е составен дел од нашето мултикултурно општество со свои карактеристични обичаи и традиции кои се пренесуваат од генерациии на генерации.

Да ги надминеме разликите и предрасудите и сите заедно да работиме на афирмација на нашата богата култура што ја сочинуваат бројни етникуми и заедници, да градиме здраво општетсво за сите граѓани.

Почитувани наши сограѓани Власи, нека ви е честит  Националниот ден, 23 Мај.