Општина Велес упатува искрена и срдечна честитка до сите припадници на бошњачката заедница по повод Меѓународниот ден на Бошњаците, 28 Септември.

Бошњачката заедница со сета своја културна, јазична и религиска различност го збогатува македонското мултиетничко општество и дава значаен придонес во општественоиот развој на секое поле.

Општина Велес продолжува со негување на традицијата на градење на соживот со сите етнички заедници кои се нераскинлив дел од општеството.

Нека Ви е честит Меѓународниот ден !