Оваа година во рамки на „Велешко лето 2021“ ќе се организираат концерти од забавен и фолклорен карактер, но и на џез и класична музика, промоции на книги, ликовни изложби, филмски проекции и други мултимедијални проекти, кои ќе се одржат на повеќе локации во градот.

Според динамиката на активности во месеците јули и август ќе бидат организирани повеќе настани со уметници од градот и државата.

Организаторот го задржува правото за промена и надополнување на Програмата на настани и содржини.

Сите настани и активности кои се дел од Програмата на „Велешко лето 2021” ќе бидат реализрани согласно објавените протоколи за организирање на настани.

Програма на настани и содржини за манифестацијата „Велешко лето 2021” за месец јули 2021 година.

 

Датум Настан Локација Почеток
Вторник, 6 јули 2021 Годишен концерт, Балетско студио „Анабела”

 

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:00 часот
Четврток, 8 јули 2021 Концерт на дуо пијано

Ана Гацева и

Тања Џорлева

 

Сала

„Бели мугри”

 

12:00 часот

 

Среда, 14 јули 2021 12. Велешка поетска вечер

Клуб на писатели

„Коста Солев Рацин”

 

Заден двор

ООУ „Васил Главинов”

 

19:00 часот
Сабота, 17 јули 2021 Концерт

„Боите на љубовта”

The Chicks

 

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:30 часот
Четврток, 22 јули 2021 Концерт

Дац и Александар

Амфитеатар,

Младински парк

 

20:30 часот
Сабота, 24 јули 2021

 

 

Концерт

„Zima blue”, Велес

 

Амфитеатар,

Младински парк

 

21:00 часот
Вторник, 27 јули 2021 Ликовна изложба на дела од ликовната колонија Неготино 2020

 

Ликовен салон

 

12:00 часот

 

Петок, 30 јули 2021 Концерт на дуо пијано

Светлана Ташева и

Илија Настовски

 

Сала

„Бели мугри”

 

19:00 часот
Сабота, 31 јули 2021 Концерт

Група „Фолтин”

Амфитеатар,

Младински парк

 

21:00 часот

Програмата за месец август ќе биде дополнително објавена.