Интернационалниот фолклорен фестивал и во третата вечер донесе убаво расположение и одлични настапи на домашните и странските ансамбли пред велешката публика, но за жал дождот не дозволи така и да заврши.
Гостите кои успеаа да се претстават на велешани им ги доближија своите фолклор и традиција, а тие ги наградија со громогласен аплауз.