Фестивалот на велешка пита и вино „ПИТИЈАДА 2023“ од 6 до 8 октомври во Велес ќе донесе бројни музички имиња од Македонија, нудејќи програма за сите генерации.
Петок, 6 октомври, отворање со дечињата од ОЈУДГ “Димче Мирчев” и сечење на џиновската пита, а вечерта:
1. 5+ Бенд
2. Ефто Пупиновски
3. Пајак и Лара
4. Некст Тајм
Сабота, 7 октомври, денска забава со DJ Popeye, а вечерта:
1. Светот на Биби
2. Елена Андоновска
3. 2 Бона
4. Меморија
Недела, 8 октомври, денска забава со детскиот фестивал Поточиња и D Chicks, а вечерта:
1. Тин Камп
2. Игор Димовски – Пауза за ракија
3. Бени & Нон Стоп
4. ДНК
Пита и вино: гастрономска љубовна приказна!