ВАЖНО!!! Согласно објавените протоколи,бројот на публиката е ограничен и задолжително е почитувањето на препорачаните мерки за превенција и заштита од Ковид-19: носење заштитни маски, мерење телесна температура, одржување на пропишаната физичка дистанца меѓу посетителите во гледалиштето и дезинфекција.

 

Датум

Настапуваат Локација Почеток

29.07.2020,

среда

Јубилеен концерт

25 години балетско студио „АНАБЕЛА“

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

01.08.2020,

сабота

Концерт

„Македонски ноти

Група „Соната” и Група „Виртус”

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

02.08.2020,

недела

Филмска видео проекција

„Републиката во пламен

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

04.08.2020,

вторник

Концерт:

„ЕВЕРГРИН поп-рок сцена

Тринити бенд и R’n’B neighbors

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

05.08.2020,

среда

Изложба на фотографии

„Велес низ старите фотографии

Автори: Марин Клифов и Павлина Василева

Ликовен салон

19:30

08.08.2020,

сабота

Концерт: „Џез Подиум

„Агни Авшар Квинтет”

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

11.08.2020,

вторник

Поезија за возрасни

„Во градината има само љубов

Автор: Филип Димкоски

Парк

ООУ  „Васил Главинов”

19:00

12.08.2020,

 среда

Концерт на класична музика

„Велешки видри

Љубица Малинова,Дора Пајдакова, Филип Костовски, Исмаил Дурмишовски и Даниела Теова

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

13.08.2020,

четврток

Јубилејна изложба

на дела во мозаична техника

„Сè што не ти кажав

Снежана Лазарова – Луна

Ликовен салон

20:00

15.08.2020,

сабота

Концерт на Градски камерен оркестар и солисти

„Сербез класика

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

18.08.2020,

вторник

Поетско-музички перформанс:

„Песни и звуци од чудната шума”

„ВИС Тркалезна маса”

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

19.08.2020,

среда

Етно концерт

„Гајди и кавали”

„Балкански музички центар – Македонија”

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

20.08.2020,

четврток

„Велешка поетска вечер”

Клуб на писатели „Коста Солев Рацин”

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

22.08.2020,

сабота

Филмски маратон

Проекција на три македонски играни филмови

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

25.08.2020,

вторник

Концерт проект:

„Лејдис &Џентлмен”

Мали камерни состави на Пламенка Трајковска

и „Трио Џентлмен”

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

28.08.2020,

 петок

Концерт на класична музика

„Живеј со музика”

Влатко Груевски, тенор во придружба на пијанистот и

диригент Андреј Наунов

Амфитеатар,

Младински парк

20:00

30.8.2020,

недела

Едукативна театарска претстава за деца

„Пред зграда”

Театарска трупа

„СМАРТ-ковци”, Bullfrogs во копродукција со DreamArt

Амфитеатар,

Младински парк

11:00