Горчливиот проблем на Велешани кој траел со години додека овој процес бил целосно закочен, веќе станува минато. Со реорганизација на човечките капацитети интензивно се работи на изготвување на сите заостанати решенија и граѓаните веќе ги добиваат на своите домашни адреси.
Домаќинското работење за доброто на Општината и сите граѓани останува приоритет на градоначалникот Марко Колев и во иднина!