Градоначалникот Марко Колев  го потпиша Договорот за грант со Министерството за финансии за изградба на водоснабдителен систем во населеното место Сопот.

Грантот  во висина од  12.420 842 денари е доделен од страна на Меѓународната банка за обнова и развој (Светска банка) во рамки на вториот проект за подобрување на општинските услуги.

Дел од средствата на грантот што го доби Општина Велес ќе бидат наменети за набавка на возило за потребите на ЈКП Дервен за одржување на водоводите во руралните средини.