Општинскиот штаб за заштита и спасување денес ја одржа седмата седница на која определи економски оператори – маркети на кои им издаде дозвола за работа и движење во време на забрана на движење за деновите 11 и 12 април (сабота и недела) 2020 година за период од 08:00 до 20:00 часот, со цел достава на најнеопходни намирници (прехранбени продукти и средства за хигиена):

ДПТУ „ЖИТО ДООЕЛ извоз-увоз Велес

Маркет бр.9 на ул. „Благој Ѓорев” бр.166 телефон 070/316-312 и 076/848-484

Маркет бр.4 на ул. „Анѓел Мишев” бр. 46 телефон 071/310-711 и 375-597;

ТП „Афродита Велес ул. „Тодор Јанев” бб телефон 071-888-623 и 075/367-057;

Нов Ксмет – Гостилница Снупи

Објект на ул.  „Љубљанска” бр.2 телефон 078/821-342;

ДПТУ „Круг ФООД ДООЕЛ Велес

Објект на ул. „Христо Татарчев” бр. 2/А  телефон 078/720-506;

Сендвичарница „Диферент 2017 Велес

 Објект на ул. „Благој Ѓорев” бр. 47 телефон 077/506-169;

Гостилница „Деспина Марија Велес

Објект на ул. „Лазо Осмаков” бр. 12 Велес телефон 070/250-285;

Нели маркет село Бузалково

ИКО-ПРОМ” ул. „Сараевска” бб село Горно Оризари

Се задолжуваат економските оператори – маркети да го почитуваат времето за кое важи дозволата.