Почитувани,

Во име на Советот на Општина Велес, во име на граѓаните од сите заедници и во свое лично име, на сограѓаните со католичка вероисповед им го честитам големиот христијански празник Воскресение Христово – Велигден.

Во духот на толеранцијата и меѓусебното почитување, овој голем христијански празник нè потсетува дека сите во себе носиме љубов и радост.

Посакувам овој ден да го поминете во мир, добро здравје, благосостојба и семејна среќа.

Со почит,

Градоначалник на Општина Велес,
Аце Коцевски