Одлука за  избор на кандидат за административен службеник по пат на унапредување  

Врз основа на член 52 од Законот за административни службеници („Службен весник на РМ“ бр.27/14, 199/14, 48/15, 154/14, 5/16, 142/61, 11/18 и „Службен весник на РСМ“ бр.275/19 и 14/20), а согласно Правилникот за систематизација на работните места на Општина Велес бр.01-2888/1 од 12.06.2018 година и Правилникот за изменување и дополнување Правилникот за систематизација на работните…

ВО САБОТА, 10 ОКТОМВРИ СЕ ОТВОРА НОВОТО КИНО ВО ВЕЛЕС

Во очи големиот празник 11 Октомври, во сабота, на 10 Октомври годинава ќе биде отворено новото кино во Велес, соопшти денеска на прес конференција градоначалникот Аце Коцевски. „Задоволство ми е што по повеќе од 20 години Велес повторно ќе има кино со најсовремена техничка дигитална опрема за прикажување филмови. Со тоа Велес повторно ќе се вброи…