ЈП „Парк спорт и паркинзи“ ве известува дека поради лошите временски услови најавени за следниот период и други технички околности градскиот базен престанува со работа за оваа сезона, почнувајќи од денес, 30.08.2022 година.

Лицата кои купиле сезонски билети да се обратат во просториите на ЈП „Парк спорт и паркинзи“ со цел рефундирање на дел од средствата.

Општина Велес се заблагодарува на ЈП „Парк спорт и паркинзи“ и ЈКП „Дервен“ за соработката и овозможената капачка сезона за граѓаните на Велес.