Општина Велес од денес започнува со градежни работи за реконструкција на ул. „Борис Трајковски“ од ул. „АСНОМ“ до спој со ул. „Благој Ѓорев“, една од четирите улици во лоша состојба предвидени за реконструкција. Работите ќе ги изведува ДПГТТУ ФИЛИП ИНЖЕНЕРИНГ. Сообраќајот ќе се одвива согласно одобрен времен режим и се апелира до сите учесници во сообраќајот да ја почитуваат поставената сообраќајна сигнализација.