ГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА БАЛЕТСКО СТУДИО АНАБЕЛА

На сцената на велешкиот театар Јордан Хаџи Комнстантинов Џинот, Балетското студио Анабела го одржа својот годишен концерт. Сто и десет деца од три до 17 годишна возраст ги изиграа најдобрите кореографии со кои се натпреваруваа изминатата година и со кои освоија бројни награди во земјава и надвор од неа. Публиката во преполната сала, два часа…

ВО ЗНАКОТ НА ХУМАНОСТА ЗАВРШИЈА 61. РАЦИНОВИ СРЕДБИ

Со доделување на Почесното Рациново прознание, Поетски митинг и хуманитарен концерт, вчеравечер завршија 61 Рацинови средби во Велес. Почесното Рациново годинава го доби Анамарија Цинеге Панзова од Унгарија за значаен придонес во афирмација на македонскиот јазик и култура, надвор од државата. Признанието на Цинеге Панзова и го додели градоначалникот Марко Колев, а таа се заблагодари…

Известување

Општина Велес од денес започнува со градежни работи за реконструкција на ул. „Борис Трајковски“ од ул. „АСНОМ“ до спој со ул. „Благој Ѓорев“, една од четирите улици во лоша состојба предвидени за реконструкција. Работите ќе ги изведува ДПГТТУ ФИЛИП ИНЖЕНЕРИНГ. Сообраќајот ќе се одвива согласно одобрен времен режим и се апелира до сите учесници во…