РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ВО ЧАЛОШЕВО

Градежни активности и во село Чалошево. Во тек се градежни зафати за реконструкција на улица во населеното место. Улицата е во должина од 80 метри и ќе се реконструира со завршен бетонски слој. Општина Велес продолжува со инвестирање во руралните средини кои се неопходни за рамномерен развој на општината.  

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ВО СЕЛО ИВАНКОВЦИ

Во тек е реконструкција на улица во село Иванковци. Во должина од 150 метри на улицата се поставува бетонски слој. Општина Велес продолжува со градежни инвестиции во руралните средини и населени места.  

ИЗВЕСТУВАЊЕ – Мото клубот „Носачи на крстот МК“

Во организација на Мото клубот „Носачи на крстот МК“, на 10 и 11 мај (петок и сабота), на брегот на езеро Младост ќе се одржи традиционалниот Мото собир со учество на голем број на мотоциклисти од земјава и од странство. Манифестацијата „Мото бич парти“ ќе се одржи на прва плажа на езеро Младост и за…

РЕКОНСТРУИРАНИ УЛИЦИ ВО РАШТАНИ И ВО ПРЕВАЛЕЦ

Во текот на вчерашниот ден завршија градежните зафати за реконструкција на краци од улици во населбата Превалец и во село Раштани. Дел од улиците се послаа со завршен слој бетон. Општина Велес продолжува со реализација на градежни активности и инфраструктурни зафати за рамномерен развој.