ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“

Започнаа подготовките за реконструкција на улицата „Петре Прличко“ кај Градскиот пазар. Во тек се земјени работи и подготовка на коловозот пред асфалтирање. Реконструкцијата опфаќа замена на тампонскиот материјал со нов, асфалтирање на коловозот во два слоја. Предвидена е и реконструкција на тротоарите со уличните рабници. Увид во градежните работи денеска изврши градоначалникот Марко Колев.  

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат граѓаните кои живеат или транзитираат на улица „Белградска“ , на потегот од спој со улица „Киро Ќучук“ до спој со улица „Невена Георгиева Дуња“, дека во петок, 9 февруари, ќе се врши бушење на асфалтот на 5 локации на улицата. Целта на бушењето на улицата е да се земе материјал за испитување за…

ЗАПОЧНУВА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДЕЛ ОД УЛИЦА „8 МАРТ“

Од денеска, 5 февруари, ќе започнат подготвителните и градежните работи за реконструкција на дел од улицата „8ми Март“. Сообраќајот ќе се одвива согласно одобрен времен режим на движење. Општина Велес со апел до граѓаните кои живеат или гравитираат во овој дел на градот да ја почитуваат поставената вертикална сигнализација и да покажат трпение и разбирање…

СЕ РЕКОНСТРУИРА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ ГРАДСКИОТ ПАЗАР

Во тек се градежни зафати за реконструкција на пешачката патека на улица „Нада Бутникошарова“, поточно помеѓу дуќаните и долниот дел на Градскиот пазар. Градежните работи на вкупна површина од 177 метри опфаќаат рушење на асфалтните површини на коловозот и на тротоарите, како и поплочување на патеките за движење на пешаците со бехатон. Со изградбата на…