АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ НА ГАБАРИТЕН ОТПАД

Во периодот од 25 Септември до 6 Октомври годинава ќе се спроведе акција за собирање на габаритен отпад од домаќинствата. Оваа услуга е бесплатна за граѓаните. Сите заинтересирани граѓани можат да се пријават во сектор Комунална хигиена секој работен ден од 07.00 до 15.00 часот на следниов број: 043/233-768 или на моб. тел. 075 498 551 и 071…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат сите граѓани и посетители кои ги користат водите на езеро Младсот за капење и рекреација дека лабораториските испитувања на квалитетот на водата извршени од Лабораторијата „Фуд лаб“ од Скопје на  ден 11.08.2023 година покажаа надминување на граничните вредности за присуство на цревни ентерококи и ешерихија коли на локациите Брод Панини и Градска плажа.…

ИЗВРШЕНА Е ТРЕТА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Почитувани,   Ве информираме дека во раните утрински часови, извршена е трета аеросолна дезинсекција на територијата на Општина Велес, со третирањето е опфатена површина од 2000 хектари. Општината оваа активност ја спроведува како општа мерка за заштита на населението од заразни болести, согласно програмата за здравствена заштита за 2023 година. Аеросолната адултицидна дезинсекција за заштита…

ИЗВРШЕН НАДЗОР ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ТРЕТА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Почитувани, Под надзор од стручно лице од Центар за јавно здравје Велес, во 18:00 часот во Пеширово Свети Николе се изврши полнење на авионот со средство за прскање против комарци. По спроведена постапка за извршување на овие активности избран е операторот „Бонер“ Куманово. Согласно договорот помеѓу општината и операторот,  за авионска апликација на средство за…

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ ТРЕТА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, за спроведување на дезинсекција на подрачјето на Општина Велес, како општа мерка за заштита на населението од заразни болести, Општина Велес го издава следното соопштение за јавност   Општина Велес ја информира јавноста дека, третото авионско третирање против комарци ќе го изврши на ден 12 август…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Денеска,  ( 04.08.2023 година),  започнаа  градежните работи за реконструкција на оштетени површини на дел од улицата „Прохор Пчински“  што води кон црквата „Свети Спас“. Градежните работи ќе се изведуваат во траење од десетина дена. Во текот на изведувањето на градежните зафати ќе биде поставена сообраќајна сигнализација. Се замолуваат граѓаните да ја почитуваат поставената сигнализација,  да…