ГРАДСКИОТ БАЗЕН ОТВОРЕН ЗА КАПАЧИТЕ ОД СРЕДА, 12 ЈУНИ

Градскиот базен „Лидо“ во Велес започнува со работа. Од утре, 12 јуни, од 09 часот  ги отвора вратите за капачите. Посетителите секојдневно ќе можат да ги користат услугите за пливање…

ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА НА ТЕМА ПРЕВЕНЦИЈА ОД УПОТРЕБА НА ДРОГА ОДРЖА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ДЕТСКО ПРЕТСТАПНИШТВО

Во рамки на своите активности, Општинскиот совет за превенција од детско претстапништво одржа едукативна презентација за дрогата во Големата сала на Општина Велес. На презентацијата беа присутни ученици од основните…

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ НАДВОРЕШНИТЕ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ ВО ООУ „ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“

Завршува реконструкцијата на спортската сала во ООУ „Васил Главинов“. Во тек се последните зафати за целосно ставање во функција на салата на учениците и на спортските клубови. Наскоро започнува реконструкцијата…

СЕ БЕЛЕЖИ ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ВО ГРАДОТ

Во изминатите неколку денови се врши хоризонтално бележење на улиците низ градот. Заради поголема безбедност бележење на хоризонтална сигнализација ќе се врши и во наредните денови сè додека не се…

ООМУ „СТЕФАН ГАЈДОВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНОТ, ПРИРЕДИ КОНЦЕРТ ЗА ПУБЛИКАТА

Со завршен концерт во велешкиот театар Општинското основно музичко училиште „Стефан Гајдов“ ја заврши учебната година и го одбележа патрониот празник, 8 јуни. На сцената настапија учениците кои пред публиката…

ИЗВРШЕНА Е АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Ве информираме дека во раните утрински часови е извршена аеросолна дезинсекција на територијата на Општина Велес, со третирањето е опфатена површина од 2000 хектари. Општината оваа активност ја спроведува како…

ИЗВРШЕН НАДЗОР ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРВА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Под надзор од стручно лице од Центар за јавно здравје Велес, во 16:30 часот во Пеширово Свети Николе се изврши полнење на авионот со средство за аеросолна дезинсекција. По спроведена…