СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦА ВО КАРАСЛАРИ

Се реконструкција уште една улица во село Караслари. Во тек се градежни зафати за поставување на завршен слој асфалт на улица во должина од 255 метри. Реконструкцијата на улицата се изведува во соработка помеѓу Општина Велес и месното население. Општина Велес ги изведе сите земјени работи за ископ, нивелирање и тампонирање на улицата со што…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД РАМАЗАН БАЈРАМ

Општина Велес на сите граѓани од исламска вероисповест им го честита големиот празник Рамазан Бајрам. Почитувани сограѓани, нека овој ден Ви донесе мир и спокој во душите, љубов во срцата, радост и слога во семејствата. На овој голем верски празник да се потсетиме на вистинските вредности кои единствено не сплотуваат во хармонично општество во кое…

РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „8 МАРТ“ Е ЗАВРШЕНА

Улицата „8 Март“ е целосно реконструирана. Градежните зафати со поставување на асфалтен слој завршија. Во наредниот период ќе се изврши реконструкција и на тротоарите а ќе се постави и вертикална и хоризонтална сигнализација. Општина Велес продолжува со реализација на планираните градежни активности и во наредниот период.  

8 АПРИЛ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА РОМИТЕ

Општина Велес им го честита Меѓународниот ден на Ромите, 8 април.  Велес е град со долга традиција на ромската заедница специфична по својата култура, верување и обичаи. Ромите се важен сегмен во градењето на соживот и меѓусебно почитување во едно општество. Унапредувањето на правата на Ромите е предизвик на Општина Велес која со години спроведува…

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СПОЕРТСКО – РЕКРЕАТИВНИОТ КОМПЛЕКС ВО НАСЕЛБА ПРЕВАЛЕЦ

Започнаа градежните зафати за реконструкција на спортско-рекреативниот комплекс во населба Превалец. Се реконструираат спортските терени и ќе се поставува нова урбана опрема. Активностите се одвиваат согласно предвидената динамика со што по завршувањето на градежните работи и уредувањето на просторот жителите од овој дел на градот ќе добијат убаво, модерно и функционално катче за спорт и…

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИОТ КОМПЛЕКС ВО ДВОРОВИ СО НОВ ЛИК

Спортскиот комплекс во населба Дворови под Железен мост го добива својот лик. Двата спортски терени за фудбал и кошарка се завршени, а во наредниот период следува изведба на фитнес зона, опремување на детското катче со реквизити, поставување на вештачка карпа и уредување на патеката за трчање. Просторот ќе биде надополнет со зелени оази и урбана…

80 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА НАРОДНИОТ ХЕРОЈ ДИМЧЕ МИРЧЕВ

Општина Велес ја одбележа 80 годишнината од смртта на народниот херој Димче Мирчев. По тој повод, делегации составена од претставници на локалната самоуправа  и градинката што го носи неговото име, положија свежо цвеќе пред спомен бистата на херојот, поставена во Младински парк, како и пред спомен бистата во дворот на градинката. Во чест на годишнината…

ЈАВЕН ПОВИК

Во пресрет на Велигденските празници Општина Велес ќе организира Велигденски базар. По тој повод се повикуваат сите заинтересирани граѓани, правни и физички лица, да поднесат барање за тезга во Граѓански сервис центар. Заедно со барањето правните лица треба да достават копија од тековна состојба, додека физичките лица треба да достават копија од лична карта. Барањата…

ЕДУКАТИВНИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЛАДИ

„Врсничко насилство меѓу младите“ и „Инклузија и конструктивни наративи“ се темите на денешните две работилници што се одржаа во организација на Општина Велес во хотел Гардениа. На работилниците учествуваа ученици од средните училишта и претставници на Локален младински совет. Преку интерактивни вежби и видео презентации, предавачите на работилницата им ја доближија темата на учениците кои…

КОМПЛЕКС УЗУС СО НОВ ЛИК

Се уредува просторот околу зградите во комплекс УЗУС. Градоначалникот Марко Колев заедно со службите изврши увид на подготвителните земјени зафати. Покрај уредувањето на просторот ќе биде променета и подземнтата водоводна и атмосферска инфраструктура. Со оваа инвестиција граѓаните од овој дел на градот ќе добијат модерно и функционално катче опремено со детски реквизити, урбана опрема и…