ВО ЗАВРШНА ФАЗА ИЗГРАДБАТА НА РЕГИОНАЛНИОТ ЦЕНТАР ЗА ЗГРИЖУВАЊЕ НА БЕЗДОМНИ МИЛЕНИЦИ

Изградбата на Регионалниот центар за зггрижување на бездомни миленици во Кавадарци е во завршна фаза. Во тек е партерно уредување на објектот кој се простира на поврина од 5470 метри…

РЕНОВИРАНАТА СПОРТСКА САЛА ВО ГИМНАЗИЈАТА И ХЕМИСКОТО УЧИЛИШТЕ ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА

Реновираната спортска сала во СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ и ССОУ „Димитрија Чуповски е ставена во функција со пријателски натпревар во одбојка помеѓу ученички од двете средни училишта. Сегашните и идни…

И ХАРТИЈАТА ИМА ВРЕДНОСТ – РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ЗДРАВА ИДНИНА!

Во рамките на проектот „И хартијата има вредност – рециклирај за здрава иднина!”, денес, учениците од ООУ „Лирија“ – с.Бузалково, Велес со примена на квилинг техника на креативен начин создадоа…

СЕ ЧИСТИ НАСЕЛБА РЕЧАНИ

По минатонеделната средба на градоначалникот Марко Колев со жителите од наслеба Речани, континуирано се реализираат активности во насока на решавање на нивните проблеми и потреби. Службите на ЈКП Дервен активно…