РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ЛУЈ ПАСТЕР

Целосно ќе се реконструира улицата „Луј Пастер“. Во тек се подготвителни зафати за отпочнување на реконструкцијата на улицата, се руши потпорниот ѕид со цел да се прошири постоечката траса. Со овој зафат ќе се реши уште еден долгогодишен проблем на граѓаните и ќе се овозможи побезбедно возење во овој дел на градот.  

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ВО ЧАЛОШЕВО

Градежни активности и во село Чалошево. Во тек се градежни зафати за реконструкција на улица во населеното место. Улицата е во должина од 80 метри и ќе се реконструира со завршен бетонски слој. Општина Велес продолжува со инвестирање во руралните средини кои се неопходни за рамномерен развој на општината.  

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА ВО СЕЛО ИВАНКОВЦИ

Во тек е реконструкција на улица во село Иванковци. Во должина од 150 метри на улицата се поставува бетонски слој. Општина Велес продолжува со градежни инвестиции во руралните средини и населени места.  

МОТО БИЧ ПАРТИ НА ВЕЛЕШКО ЕЗЕРО ПО 13 ПАТ

Над илјада мотоциклисти од земјава и од странство изминатиот викенд беа дел од традиционалниот Мото собир, што по 13 пат го организира Мото клубот „Носачи на крстот“ со поддршка на Општина Велес. Од езеро Младост до Велес, низ градските улици возеа мотоциклистите кои беа вистинско доживување за сите граѓани. Во рамки на манифестацијата се одржа…

9 МАЈ, ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ

Со положување на свежо цвеќе пред спомен бистата на паднатите борци за слобода во Спомен Костурницата, Општина Велес го одбележа 9 Мај, Денот на победата над фашизмот. Делегација на Општина Велес предводена од градоначалникот Марко Колев им оддаде почит на жртвите на фашизмот чии мошти почиваат во костурницата. 9 Мај 1945 година е денот кога…

СЕ ГРАДИ КЕЈОТ ДО СТАР МОСТ

Продолжи изградбата на кејот од десната страна на река Вардар. Градежните работи се во тек за изградба на кејот на потегот од Мало мовче до Стар мост. Граѓаните на Велес добиваат уште едно модерно уредено катче за релаксација.