ОСМОМАРТОВКИ БАЗАР ВО МЛАДИНСКИ ПАРК И ПРЕД ОСНОВЕН СУД

Рачно изработени украси и предмети од вештите раце на креативните ракотворци и прекрасни декорации од свежо цвеќе се веќе изложени на тезгите во Младински парк и на платото пред Основен суд. Во пресрет на Меѓународниот ден на жената, 8 Март, граѓаните можат да купат подарок за своите мајки, баби, сопруги. Осмомартовскиот базар што го организира…

КОМИСИЈАТА ГО ИЗБРА ДОБИТНИКОТ НА АКТЕРСКАТА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ЗА 2024 ГОДИНА

По прибраните предлози од објавениот Конкурс за доделување Актерска награда за животно дело „Петре Прличко“ , Жири комисијата во состав: Слободанка Чичевска, Фаик Мефаилоски и Благојчо Стојанов  едногласно донесе Одлука за избор на добитник на актерската награда за 2024 година. Наградата ќе биде врачена во рамки на фестивалот на комедија „5ре“. Името на добитникот, образложемието и…

ЌЕ ПРОДОЛЖИ ИЗГРАДБАТА НА КЕЈОТ НА РЕКА ВАРДАР

По завршување на изградбата на кејот на река Варадр од десната страна, на потегот од мостот Гемиџии до Мало мовче Општина Велес годинава ќе продолжи со изградба на кејот до Стар мост. Со ова целосно ќе се уреди кејот на овој дел од градот и граѓаните ќе имаат можност за одмор и релаксација на современ…

ЌЕ СЕ КОНТРОЛИРААТ СОМНИТЕЛНИТЕ ПРИЈАВИ ЗА КАСНУВАЊЕ ОД КУЧЕ

Градоначалникот Марко Колев денеска одржа состанок со претставници на СВР Велес и ЈЗУ Општа болница на кој се разговараше за големиот број на пријави од страна на граѓани каснати од улични кучиња. На средбата се донесе заклучок да се воспостави засилена комуникација и контрола врз секој поединечен случај со цел да се спречат можни злоупотреби.…

ЗАВРШЕН НАСТАН ЗА ПРОЕКТОТ „КЛУЧ ЗА СОПСТВЕН БИЗНИС”

Во рамки на проектот „Клуч за сопствен бизнис”, Фондацијата за локален развој и демократија „Фокус” од Велес овој викенд организираше модна ревија на која пред присутните гости младите велешани кои беа дел од овој проект ги презентираа лично изработените креации. Истите на крајот од настанот беа понудени на заинтересираните присутни да ги откупат преку т.н.…

НИЗА АКТИВНОСТИ ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА 8 МАРТ

Во пресрет на Меѓународниот ден на жената, 8 Март, Општина Велес организира тридневни настани и активности. Од 6 до 8 март ќе се одржи осмомартовски базар на кој граѓаните на Велес ќе имаат можност да купат подароци за своите мајки, баби, сопруги на тезгите со различни предмети изработени од вештите раце на нашите креативни сограѓани.…

ГРАДСКИ ПАРК СО НОВ ЛИК

Ќе се уредува дел од Градски парк. Општина Велес изготвува проект за уредување на делот од Градскиот парк кој се наоѓа меѓу стадионот и пругата со што значително ќе се зголеми опфатот на паркот за релаксација на граѓаните. Општина Велес ќе изработи и идејно решение за целиот Градски парк со кој ќе бидат опфатени постоечките…