РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“

Градежни активности на левата страна на градот продолжуваат. Во тек е реконструкција на дел од улицата „Петре Прличко“ кон автобуската станица. Моментално на улицата се изведуваат градежни работи за гребење на стариот асфалт по што ќе следува поставување на нов асфалтен слој на улицата.

Извршена е втора аеросолна дезинсекција на територијата на Општина Велес

Почитувани,  Ве информираме дека во раните утрински часови е извршена аеросолна дезинсекција на територијата на Општина Велес, со третирањето е опфатена површина од 2000 хектари.  Општината оваа активност ја спроведува како општа мерка за заштита на населението од заразни болести. Обезбедени се буџетски средства за уште едно авионско прскања.  Аеросолната адултицидна дезинсекција за заштита од…

Извршен надзор за спроведување на втора аеросолна дезинсекција на територијата на Општина Велес

Почитувани, Под надзор од стручно лице од Центар за јавно здравје Велес, во 17:30 часот во Пеширово Свети Николе се изврши полнење на авионот со средство за аеросолна дезинсекција. По спроведена постапка за извршување на овие активности избран е операторот „Бониер“ Куманово. Согласно договорот помеѓу општината и операторот,  за авионска апликација на средство за аеросолна…

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ ВТОРА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, за спроведување на дезинсекција на подрачјето на Општина Велес, како општа мерка за заштита на населението од заразни болести, Општина Велес го издава следното соопштение за јавност   Општина Велес ја информира јавноста дека, второто авионско третирање против комарци ќе го изврши на ден 01 јули…