НОВОГОДИШНА ДРУЖБА ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Општина Велес денес организираше новогодишно дружење за околу 120 деца и лица со попречености од Дневниот центар во Велес, учениците од Посебното Основно Училиште „Маца Овчарова”, членовите на Здружението на лица со церебрална парализа од Велес, како и за деца без родители и родителска грижа. Во просториите на Општина Велес тие имаа можност да ја…

Одлука за избор на кандидат за вработување на неопределено време овластени службеници во областа на безбедноста-Пожарникар спасител

О  Д  Л  У  К  А за избор на кандидат за вработување на неопределено време овластени службеници во областа на безбедноста-Пожарникар спасител Градоначалникот на Општина Велес, по спроведената постапка по Јавниот оглас со бр.04-4895/2 од 13.12.2019 година за вработување на неопределено време на овластени службеници во областа на безбедноста на работно место–пожарникар спасител, ниво В4,…

ЗАСАДЕНИ 13 700 САДНИЦИ НА ЕЗЕРО „МЛАДОСТ”

Денес Општина Велес организираше голема граѓанска акција за пошумување на опожарениот појас околу езерото „Младост”. Активно учество на акцијата земаа вработените во Општина Велес, јавните претпријатија, како и од многу здруженија на граѓани и правни субјекти кои покажаа интерес за учество во пошумувањето и засадија вкупно 13 700 садници од багрем, чемпрес, јасен и јавор,…

Новогодишна свеченост на Општина Велес – наградени најуспешните

Општина Велес денес ја организираше традиционалната Новогодишна свеченост, на која беа презентирани подвизите и успесите и беа наградени најуспешните поединци за 2019 година. Градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски, во своето новогодишно обраќање даде осврт на сработеното во текот на 2019 година и ги презентираше плановите за работата на општината за следната, 2020 година. „Општина…

Општина Велес предничи во услугите кон граѓаните

Со вкупно 47 услуги од различни области на надлежност, Општина Велес предничи во обезбедувањето на услуги кон граѓаните во однос на помалите општини кои обезбедуваат околу 10 услуги. Проектот на граѓанските  организации „Активо“, „Транспарентност Македонија“ и „НВО Инфо центар“ финансиран од Европската Унија покажа дека 66% од граѓаните на Велес се добро информирани за услугите…

РОДОВО БАЗИРАНО НАСИЛСТВО – 16 ДЕНА АКТИВИЗАМ

Во рамки на кампањата 16 дена активизам против родово базираното насилство, Организацијата на жените на Општина Велес, денес  организираше настан на тема „Заштита, реинтеграција и рехабилитација на жени жртви на семејно насилство низ системот на социјални услуги во локалната заедница”. Настанот има за цел да ја истакне неопходната потреба за континуирано делување и преземање конкретни…

ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ ДО ПРИПАДНИЦИТЕ НА КАТОЛИЧКАТА ВЕРОИСПОВЕД

Почитувани сограѓанки и сограѓани од католичка вероисповед, Во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес и во име на сите жители на Општина Велес, Ви го честитам Божиќ – денот на Христовото раѓање. Посакувам празничните денови да ги минете во духот на христијанските пораки за мир и разбирање меѓу луѓето. Во сечиј…

Нацрт-Извештај за Стратегиска оцена на влијание врз животната средина за УПВНМ за Стопански комплекс од група на класи на намена Г(производство, дистрибуција и сервиси) со основна класа на намени Г2-лесна и незагадувачка индустрија на КП 1019/4, КП 1015/1 и КП 1016/1, КО Башино село– Општина Велес

ИЗВЕСТУВАЊЕ за изработка на Нацрт-Извештај за Стратегиска оцена на влијание врз животната средина за УПВНМ за Стопански комплекс од група на класи на намена Г(производство, дистрибуција и сервиси) со основна класа на намени Г2-лесна и незагадувачка индустрија на КП 1019/4, КП 1015/1 и КП 1016/1, КО Башино село– Општина Велес. Податоци и информации: Назив на…

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ ЕСЕНСКА АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА ОПОЖАРЕНИОТ ДЕЛ НА ЕЗЕРО „МЛАДОСТ”

Општина Велес организира граѓанска акција за пошумување на опожарениот дел на Езеро „Младост” која ќе се реализира на 28 декември 2019 година (сабота), на површина од 10 хектари. Во акцијата ќе земат учество вработените во Општина Велес, јавните претпријатија и други општински институции, здруженија на граѓани и правни субјекти кои покажаа интерес за учество во…

ОБЕЗБЕДЕНИ 1.900.000 ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦИ И ПАТИШТА

На денешната прес конференција, градоначалникот на Општина Велес најави повеќе проекти  и градежни активности за асфалтирање на улици и патишта во Општина Велес кои ќе придонесат за подобро, побезбедно и квалитетно одвивање на сообраќајот како во градот, така и во населените места во Општина Велес. „По договорот за заем за финансирање проекти за поврзување на…