ДО 10 ЈУНИ, ЗАПИШАНИ 209 ПРВООДДЕЛЕНЦИ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

На денешната прес конференција, градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски ја извести јавноста во врска со уписот на ученици во оваa учебна година во прво одделение. „Во споредба од минатата…

ПОДОБРУВАЊЕ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА ВО ГРАДОТ И ОКОЛИНАТА

„Известен сум од Министрество за транспорт и врски дека на јавниот повик за најповолен изведувач за изградба на водоводниот систем за селата Бузалково и Раштани кои треба да бидат приклучени…

Подобрена состојбата со ранливите категории граѓани

На денешната прес конференција градоначалникот Аце Коцевски ја информираше јавноста дека според податоците од Општинската организација на Црвениот крст состојбите се значително подобрени. Во текот на измината седмица немало телефонски повици за…

Малото пазарче останува затворено

На денешната седница, Општинскиот штаб за заштита и спасување донесе одлука Малото пазарче во Нова населба и понатаму да остане затворено затоа што се наоѓа во затворен простор, а граѓаните можат…

Осуммина велешани го прекршиле полицискиот час

Во изминатата недела се регистрирани 8 прекршувања и непочитување на ограничувањата за движење за време на полициски час и за истите е покрената постапка според членот 206 од кривичниот закон.…

Ковид-19 сè уште закана за граѓаните

Денеска во Велес се регистрирани четири нови пациенти позитивни на вирусот Ковид-19 и двајца оздравени пациенти. Досега во Велес и велешко има вкупно 149 заболени лица. Од нив 110 се оздравени,…

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА „РАЦИНОВО ПРИЗНАНИЕ“ ЗА 2020 ГОДИНА

К О Н К У Р С за доделување на наградата „Рациново признание“ за 2020 година   Наградата „Рациново признание“ се доделува за прозни, литературни остварувања на автори од Република…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ВЕЛОСИПЕДИ

Се известуваат граѓаните на Општина Велес дека Јавниот повик за доделување на поединечна субвенција на физичко лице за купување на велосипед за 2020 година се прекинува пред истекот на рокот,…