Градежни активности на левата страна на градот продолжуваат. Во тек е реконструкција на дел од улицата „Петре Прличко“ кон автобуската станица. Моментално на улицата се изведуваат градежни работи за гребење на стариот асфалт по што ќе следува поставување на нов асфалтен слој на улицата.