РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“

Градежни активности на левата страна на градот продолжуваат. Во тек е реконструкција на дел од улицата „Петре Прличко“ кон автобуската станица. Моментално на улицата се изведуваат градежни работи за гребење на стариот асфалт по што ќе следува поставување на нов асфалтен слој на улицата.

Извршена е втора аеросолна дезинсекција на територијата на Општина Велес

Почитувани,  Ве информираме дека во раните утрински часови е извршена аеросолна дезинсекција на територијата на Општина Велес, со третирањето е опфатена површина од 2000 хектари.  Општината оваа активност ја спроведува како општа мерка за заштита на населението од заразни болести. Обезбедени се буџетски средства за уште едно авионско прскања.  Аеросолната адултицидна дезинсекција за заштита од…