Започнаа градежните активности за реконструкција на улицата „8 Март“. Градежната механизација е на терен а увид во работите денеска изврши градоначалникот Марко Колев.

Општина Велес овој проект ќе го реализира во соработка со Светска банка и Министерството за транспорт и врски.