Во Ликовниот салон во Велес е отворен 18 Меѓународен салон на стрип на кој начин учествуваат стрип уметници од Романија, Белгија, Албанија и Србија. На најдобрите стрип уметници од овогодинешниот салон им беа доделени награди и признанија. Во куќата на Касапови е отворена третата по ред Стрип колонија на која учествуваат десет стрип уметници од Македонија. Стрип колонијата и Меѓународниот салон на стрип – Велес 2021 е во организација на Стрип центарот во Велес со поддршка на Општина Велес.