ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8 ДЕКЕМВРИ – СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ

Почитувани,   Во име на Советот на Општина Велес и во мое лично име, на сите припадници на православната вероисповед, им го честитам големиот христијански празник 8 декември – Свети Климент Охридски. Еден од првите средновековни словенски светци, научник, писaтел и просветител на Словените, Свети Климент Охридски бил најревносниот и  најистакнаиот ученик на Светите Кирил и Методиј кој…