ИЗВРШЕН НАДЗОР ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРВА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Под надзор од стручно лице од Центар за јавно здравје Велес, во 16:30 часот во Пеширово Свети Николе се изврши полнење на авионот со средство за аеросолна дезинсекција. По спроведена постапка за извршување на овие активности избран е операторот „Бониер“ Куманово. Согласно договорот помеѓу општината и операторот,  за авионска апликација на средство за аеросолна дезинсекција,…

ИЗВЕСТУВАЊЕ – Велешките спортски игри

Општина Велес ги информира граѓаните дека поради подготовки и одржување на Велешките спортски игри, Градскиот парк ќе биде затворен за сообраќај од 3 до 8 јуни, освен за дистрибутери до локалите кои претходно обезбедиле пропусница од организаторот на игрите спортско здружение СПОРТСКИ ИГРИ ВЕЛЕС. Општина Велес со апел до граѓаните да се почитува забраната за…

„ТРЧАМЕ ЗА РАЦИН“

Во тек се последните подготовки за стартот на атлетската трка во чест на Рацин во Велес. Во организација на Здружението АК Борец и годинава сите професионални и рекреативни атлетичари ќе можат да учествуваат во трката и да си ги измерат силите на 5 и 10 километри. Во чест на Рацин и годинава ќе се организира…

ВЕЛЕШКИТЕ СПОРТСКИ ИГРИ ПРЕРАСНУВААТ ВО ТРАДИЦИЈА

Се прават последните подготовки за третото издание на Велешките спортски игри што ќе се одржат од 4 до 8 јуни во Градскиот парк. Над 500 натпреварувачи годинава ќе учествуваат на спортските игри на терените во паркот. Ќе се натпреваруваат во фудбал, тенис, одбојка на песок, е-спорт и 3×3 баскет кој за прв пат годинава ќе…