СЕ БЕЛЕЖИ ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦИТЕ ВО ГРАДОТ

Во изминатите неколку денови се врши хоризонтално бележење на улиците низ градот. Заради поголема безбедност бележење на хоризонтална сигнализација ќе се врши и во наредните денови сè додека не се бележат сите коловози и не се овозможи поголема безбедност за сите учесници во сообраќајот. Ова е прво самостојно бележење на хоризонтална сигнализација на Општина Велес…

ООМУ „СТЕФАН ГАЈДОВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНОТ, ПРИРЕДИ КОНЦЕРТ ЗА ПУБЛИКАТА

Со завршен концерт во велешкиот театар Општинското основно музичко училиште „Стефан Гајдов“ ја заврши учебната година и го одбележа патрониот празник, 8 јуни. На сцената настапија учениците кои пред публиката покажаа како музицираат на инструментите кои ги изучувале изминатата година. Нивните настапи беа пречекани со огромен аплауз од страна на публиката. Измината учебна година за…