СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ВЕЛЕС СО НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

Советникот Даниел Јаневски е новиот претседател на Советот на Општина Велес. Ваква одлука донесе Советот на денешната седница откако од функцијата претседател се повлече Зоран Љутков. Градоначалникот Марко Колев се заблагодари за досегашната соработка со Љутков и му посака успех во неговиот следен предизвик. На новиот претседател на советот му посака успех во работењето и…

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА „ЛУЈ ПАСТЕР“

Започна реконструкцијата на водоводната линија на улица „Луј Пастер“  во населба Керамидна. Со овие зафати ќе се реши голем проблем со водоснабдувањето на жителите од овој дел на градот и ќе се обезбеди водоснабдување во новата социјална зграда. По завршувањето на реконструкцијата на водоводот, ќе отпочне целосна реконструкција на улицата. Проектот се реализира во соработка…