БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ -ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА

Општина Велес ги повикува сите заинтересирани православни христијани да земат учество на чинот на фаќање на светиот крст што ќе се одржи во петок на големиот верски празник Богојавление Водици. Граѓаните можат да се пријават во просториите на Повардарска епархија, секој работен ден од 08.00 до 16.00 часот. Чинот на фрлање на светиот крст е…