9 МАЈ, ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ

Со положување на свежо цвеќе пред спомен бистата на паднатите борци за слобода во Спомен Костурницата, Општина Велес го одбележа 9 Мај, Денот на победата над фашизмот. Делегација на Општина Велес предводена од градоначалникот Марко Колев им оддаде почит на жртвите на фашизмот чии мошти почиваат во костурницата. 9 Мај 1945 година е денот кога…

ИЗВЕСТУВАЊЕ – Мото клубот „Носачи на крстот МК“

Во организација на Мото клубот „Носачи на крстот МК“, на 10 и 11 мај (петок и сабота), на брегот на езеро Младост ќе се одржи традиционалниот Мото собир со учество на голем број на мотоциклисти од земјава и од странство. Манифестацијата „Мото бич парти“ ќе се одржи на прва плажа на езеро Младост и за…