ВО НЕДЕЛАТА СЕ ОДРЖА ПРВАТА ЕНДУРО ТРКА ОД ДРЖАВНИОТ ШАМПИОНАТ ВО ЕНДУРО 2024

Во исклучително тешки услови и на есктремно високи температури, во неделата, 7 јули, се одржа првата Ендуро трка од државниот шампионат во Ендуро за 2024 година. Петнаесетина возачи од домашни и странски клубови се тркаа на патеката на велешко езеро Младост. За да стигнат до целта требаше да извозат два круга по 40 километри. На…