ИНТЕРВЈУ НА КОЦЕВСКИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЈА НА КИНА

Кои се влијанијата на интернетот кај младите во градот и државата , но и како социјалните мрежи станаа главна преокупација на младиот човек, беа дел од темите кои новинарската екипа од Националната телевизија на Кина (China Central Television) ги постави како тема на разговор во денешното интервју со градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски. „Би…

ВЕЛЕШАНЕЦОТ КОРУНОВСКИ СО ИЗЛОЖБА ВО ГЕРМАНИЈА

Реномираниот ликовен уметник од Велес, Филип Коруновски со дел од својот творечки опус преку самостојна изложба деновиве се претставува во Берлин, Германија. Вљубениците во уметноста можат да ги видат неговите уметнички дела во Prima Center Berlin, а изложбата е организирана во рамките на Kolinie wedding.За изложбата насловена „Не знаејќи”, пред присутните говореше Деан Дамјановски кој…