ВОДАТА ВО ЕЗЕРО МЛАДОСТ ИСПРАВНА ЗА КАПЕЊЕ И РЕКРЕАЦИЈА

Почитувани граѓани Ве известуваме дека квалитетот на водата во езеро Младост е исправна и може да се користи за капење и рекреација. Истата е потврдена со утврдени анализи од страна на ЈЗУ Центар за јавно здравје Велес, кој е компетентен согласно со укажувањата бр. 09-292 од 17.08.2023 год. Скопје од страна на Државен санитарен и…

ПРЕД СТАРТОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА – ПОБЕЗБЕДЕН ПРИСТАП ДО УЧИЛИШТАТА

Во соработка со Општина Велес, отсекот за превенција при СВР Велес започна со реализација на превентивно-едукативен проект „Безбедно од домот до училиштето“ . Активностите во рамки на проектот ќе се спроведуваат во текот на септември и октомври во близина на сите основни и средни училишта во градот со цел да се утврдат безбедни приоди до …