ОРГАНИЗАЦИСКИОТ ОДБОР НА 56. ДЕТСКИ РАЦИНОВИ СРЕДБИ РАСПИШУВА КОНКУРСИ И НАТПРЕВАРИ ЗА ОСНОВНИТЕ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА

Организацискиот одбор на 56. Детски Рацинови средби распишува кокурс за предметните  наставници од основните училишта, за изработка на мултимедијален ИКТ проект, инсприран од ликот и делото на безвремениот Коста Солев Рацин на тема: „Да му го земеш јазикот на народот – тоа значи да му ја земеш душата“ Рацин Право на учество имаат сите предметни…

ЗАВРШИ УШТЕ ЕДНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА

Изминатиов период активно се работи на подобрување на патната инфраструктура на левата страна на градот. Улицата “Орце Шутев” е целосно реконструирана со завршен слој од асфалт. Со реконструкцијата на оваа и улицата “Ганчо Хаџи Панзов” населбите Прцорек и Костурница ги поврзавме со асфалт и со тоа значително се подобри секојдневното функционирање во овој дел од…