НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА ВО ВЕЛЕШКАТА БОЛНИЦА, ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЛИЦА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР И ООУ РЦ МАЦА ОВЧАРОВА

Градоначалникот Марко Колев заедно со членови на Советот на Општина Велес  денеска ги посети децата кои се лекуваат во детското одделение на Општа болница Велес. Им подари новогодишни пакетчиња и им посака безгрижно детство во Новата година. Новогодишни пакетчиња добија и штитениците на Здружението на лица со церебрална парализа, на Дневниот центар и децата во…

НОВОГОДИШЕН ХЕПЕНИНГ- ПРАЗНИЧНА ЕУФОРИЈА

Со милозвучните новогодишни песни во изведба на хористите од хорот Св. Кирил и Методиј, вчера попладне започна четиридневниот новогодишен хепенинг во Младиснки парк во Велес. Во прекрасниот новогодишен амбиент велешани имаа можност да уживаат во неколкучасовната музичка програма што им ја приредија групата  Д’чикс и диџеј Зорбитал. Освен забава посетителите имаа можност да се стоплат…