ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ ВО ООУ „ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“

Ќе се реконструираат спортските терени во ООУ „Васил Главинов“. Реконструкцијата опфаќа поставување на вештачка трева на фудбалското игралиште, поставување на најсовремена пластична подлога на кошаркарското игралиште, одобрена од Меѓународната кошаркарска федерација – FIBA, како и реконструкција на уште еден повеќенаменски спортски терен. Просторот дополнително ќе биде збогатен и со фитнес зона. Учениците и граѓаните од…

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ АКТЕРСКА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“

Општина Велес врз основа на Одлуката на Советот на Општина Велес за востановување на наградата за животно дело „Петре Прличко“ („Сл. гласник на Општина Велес“ бр.3/06, 11/15 и 3/23), а во соработка со НУЦК Театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ од Велес, распишува:   К О Н К У Р С за доделување Актерска награда за животно…