СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦА ВО РАШТАНИ

Започна реконструкцијата на уште една улица во село Раштани. Градежната механизација ги почна активностите на терен, во тек се подготвителни земјени работи на улицата во ова населено место, по што следува поставување на завршен слој асфалт. Општина Велес продолжува со реализација на градежни активности за рамномерен развој.  

БУЛИНГОТ И ВРСНИЧКОТО НАСИЛСТВО – ТЕМА НА ПРЕТСТАВАТА „ТИВКИ ЖРТВИ“

Во рамки на проектот „Млади за инклузија, еднаквост и доверба“ денеска во салата Бели мугри се одржа театарската претстава „Тивки жртви“ во изведба на Младинско драмско-поетско студио ПРЕМИЕРА. Претставата ја отвори темата за врсничко насилство, булинг и сајбер насилство, негативни појави кои го окупираат секојдневието на младите во денешницата. Младите актери на сцената на мошне…

СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦА ВО КАРАСЛАРИ

Се реконструкција уште една улица во село Караслари. Во тек се градежни зафати за поставување на завршен слој асфалт на улица во должина од 255 метри. Реконструкцијата на улицата се изведува во соработка помеѓу Општина Велес и месното население. Општина Велес ги изведе сите земјени работи за ископ, нивелирање и тампонирање на улицата со што…