ИЗВЕСТУВАЊЕ

Се известуваат граѓаните на Општина Велес дека во сабота на 13.07.2024 година  ќе се изведуваат градежни работи за асфалтирање со завршен слој на улиците „Гоце Делчев“ и „Страшо Пинџур“ во центарот…

Прочитај повеќе

КАСНУВАЊЕТО ОД КУЧЕ СКИТНИК СТАНУВА ПРЕДМЕТ НА ИСТРАГА НА ОСНОВНОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ВЕЛЕС

Се зголемува бројот на каснати граѓани од кучиња скитници кои бараат отштета од локалната самоуправа. Зголемен е и бројот на постапки кои Општина Велес ги води по иницијатива на граѓани…

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ ВТОРА АЕРОСОЛНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, за спроведување на дезинсекција на подрачјето на Општина Велес, како општа мерка за заштита на населението од заразни болести, Општина Велес…

Прочитај повеќе

Известување

Општина Велес од денес започнува со градежни работи за реконструкција на ул. „Борис Трајковски“ од ул. „АСНОМ“ до спој со ул. „Благој Ѓорев“, една од четирите улици во лоша состојба…

Прочитај повеќе