ПО 18 ПАТ ФОЛКЛОРОТ ГО СПЛОТИ ВЕЛЕС

Со дефиле на ансамблите и фолклорните друштва од земјава и странство, вчеравечер започна 18 по ред Интернационален фолклорен фестивал „Велес 2023“. Велешани со срдечни аплаузи ги пречекаа и им посакаа добредојде на играорците од Мексико, Северен Кипар, Словачка, Хрватска, Босна и Херцеговина, Турција, Македонија. Амфитеатарот во Младински парк беше преполн со љубители на изворниот фолклорен…

Tender announcement PRAG Procurment expert Project „Smart solutions Veles … to be continued“ IPA-2021-427055

ANNOUNCE Municipality of Veles is launching a tender procedure for: PRAG Procurement expert The tender procedure is under the implementation of the Project “Smart solutions Veles – we continue” agreement no. IPA/2021/427055 concluded between the Municipality of Veles, as the leading applicant in the project, SEG Holding as a partner and the European Commission within the…