ОДБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА ВЕЛЕШКИТЕ ИЛИНДЕНЦИ ТОДОР ХРИСТОВ ОФИЦЕРЧЕТО И ЈОВАН НАУМОВ АЛАБАКОТ

Со положување на свежо цвеќе на споменикот на велешките Илинденци, во центарот на градот, денеска се одбележа 119 годишнината од загинување на Тодор Христов Офицерчето и 115 годишнината од загинувањето на Јован Наумов Алабакот. Делегација на Општина Велес оддаде почит на војводите кои ги жртвуваа своите животи за слободна Македонија. Тодор Христов Офицерчето е воен…

ВРЕМЕН РЕЖИМ ЗА ПРЕНАСОЧУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ ЗА ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛ НА ВЕЛЕШКА ПИТА И ВИНО „ПИТИЈАДА 2023“

Поради одржување на манифестацијата Фестивал на велешка пита и вино „Питијада 2023“ на улицата „Благој Ѓорев“ во Велес во периодот од 12:00 часот на ден 05.10.2023 година па се до 12:00 часот на ден 09.10.2023 година, сообраќајот времено се преуредува и тоа: Улицата „Благој Ѓорев“ е затворена за одвивање на сообраќај на потегот од Трговскиот…