Покренување иницијатива за прибирање предлози за доделување на Деветоноемвриски признанија и награда за животно дело „Гемиџии“ за 2023 година

Врз основа на член 127 од Деловникот на Советот на Општина Велес („Сл.гласник на Општина Велес“ бр.12/07,3/09,18/10), Одлуката за востановување 9-то Ноемвриски награди и признанија на Општина Велес („Сл.гласник на Општина Велес“ бр. 7/97; 7/01) и Одлуката за востановување награда за животно дело – „Гемиџии“ („Сл.гласник на Општина Велес“ бр.4/03), Комисијата за општествени дејности покренува…

Покренување иницијатива за прибирање предлози за доделување на награда на Општина Велес за најстудент „Проф.д-р Ѓорги Шоптрајанов“ за 2023 година

Врз основа на член 127 од Деловникот на Советот на Општина Велес („Сл.гласник на Општина Велес“ бр.12/07,,3/09,18/10 и 1/21), Одлуката за востановување награда на Општина Велес за најстудент „Проф.д-р Ѓорги Шоптрајанов“ („Сл.гласник на Општина Велес“ бр. 17/07), Комисијата  за општествени дејности покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување награда на Општина Велес за најстудент „Проф.д-р…

МОЖНОСТ ДА СЕ БИДЕ ВОЛОНТЕР НА ОН ВО ЗАЕДНИЦАТА ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) спроведува регионален проект „Младите за инклузија, еднаквост и доверба“, за зајакнување на вклученоста на младите во позитивни општествени промени и промовирање на меѓусебното разбирање во регионот. Проектот ја истакнува критичната улога на младите како катализатори за градење инклузивни општества, олеснување на конструктивни дијалози и зајакнување на довербата меѓу…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Во петок, 06 октомври 2023 година, ќе започне асфалтирањето на улицата „Ганчо Хаџи Панзов“  и тоа од Спомен Костурницата и дел од улицата „Орце Шутев“ до раскрсницата кај двата дуќана на Јурија. Асфалтерските работи ќе се изведуваат во петок и сабота, 07 октомври 2023 година. Општина Велес со апел до жителите кои живеат и транзитираат…