СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА ГРАДСКИОТ ПАЗАР

Денеска свечено беше пуштен во употреба Градскиот пазар во Велес. Граѓаните на Велес добија капитален објект во кој и пазарџиите и купувачите ќе имаат достојни и безбедни услови за работа и купување. На отворањето присуствуваа и двајцата поранешни градоначални Славчо Чадиев и Аце Коцевски кои заедно со актуелниот градоначалник Марко Колев и службеничката од одделението…

ПОЧИТ ЗА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ЗА СЛОБОДЕН ВЕЛЕС

Со прием на делегација на Сојузот на борци од НОВ и АФВ во кабинетот на градоначалникот Марко Колев денеска продолжи чествувањеот на најголемиот празник на Велес, 9 Ноември. На средбата се разговараше за придобивките од повоениот период и за развојот и просперитетот на градот. По повод 79 годишнината од ослободувањето на градот, делегација на Општина…

ПРОМОЦИЈА НА МОНОГРАФИЈА „100 ГОДИНИ ВЕЛЕС-ИСТОРИЈА НА ПОШТЕНСКИ КАРТИЧКИ“

Во рамки на одбележувањето на Денот на Општина Велес, 9 Ноември, вчеравечер во Ликовниот салон се одржа промоција на монографијата „100 години Велес-историја на поштенски картички“. Автори на книгата се филателистите и колекционерите Виктор Габер и Зоран Стрезовски. Во монографијата се прикажани 450 поштенски картички – разгледници со кои хронолошки се презентираат историските збиднувања во…

ИЗВЕСТУВАЊЕ НА ЈАВНОСТА ЗА “ВЕЛЕС ТРЧА 2023“

Почитувани,   Поради одржувањето на Атлетска трка “ВЕЛЕС ТРЧА 2023“, Ве известуваме дека со цел припреми и успешна реализација на настанот Градскиот парк ќе биде затворен за сообраќај на моторни возила, освен за возилата на итна медицинска помош, МВР и возилата на ТППЕ во периодот од недела, 12.11.2023 година со почеток од 06:00 часот се…