КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАНА СПОРТСКАТА САЛА НА СОУ „ГИМНАЗИЈА КОЧО РАЦИН“ И ССОУ „ДИМИТРИЈА ЧУПОВСКИ“

Целосно е реконструирана спортската сала на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ и ССОУ „Димитрија Чуповски“ со што се обезбедија современи услови за одвивање на спортски активности. Во рамки на градежните активности се замени стариот со нов под, комплетно се постави ново греење, се реновираа тоалетите, гардеробите и ходниците. За секој ученик се постави и ново шкафче…

КЕЈОТ НА РЕКАТА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС ГО ДОБИ СВОЈОТ ЛИК

Завршија градежните работи на кејот на река Вардар. Граѓаните на Велес добија модерно уредено катче за рекреација  и нова креативна можност за развој на туризмот. Кејот е во должина од 200 метри на потег од  мостот Гемиџии до Мало мовче. Освен изградба на кеј проектот опфаќа поставување на два киосци за продажба на сувенири и…