ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 14 ЈУНИ, СВЕТСКИОТ ДЕН НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО

Почитувани крводарители, Во име на Советот на Општина Велес и во свое лично име Ви го честитам 14 јуни, Светскиот ден на крводарителството. Дарувањето на крв е највисок чин на хуманост. Да се биде крводарител е најголемата мисија на човекот во неговиот живот. Не постои похуман и поблагороден чин од доброволното дарување на крв и…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, 5 ЈУНИ

Почитувани, Во име на Советот на Општина Велес и во свое лично име, на сите жители на Општина Велес, Ви го честитам 5 јуни, Светскиот ден за заштита на животната средина. Овој ден има за цел да не потсети на огромната важност на животната средина, има за цел да не поттикне да бидеме свесни и…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 24 МАЈ, ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ

Почитувани, Во име на Советот на Општина Велес и во свое лично име, на сите просветни работници, ученици и на сите граѓани на Велес Ви го честитам 24 мај, Денот на сесловеснките просветители Светите браќа Кирил и Методиј. Писменоста на еден народ е најголемата и најважната придобивка на цивилизацијата. Првиот чекор во описменување на словенските…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ

Почитувани, Во име на Советот на Општина Велес и во свое лично име, на сите припадници на влашката етничка заедница, Ви го честитам 23 мај, Меѓународниот ден на Власите. Велес е горд на своите етнички заедници, нивните особености, култури, обичаи и традиции. Влашката етничка заедница е составен и нераскинлив дел од нашето современо општествено живеење…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

Почитувани, Во име на граѓанките и граѓаните на Општина Велес, Во име на Советот на Општина Велес и во свое лично име, на сите припадници на Територијалната противпожарна единица – Велес, Ви го честитам 20 мај, Светскиот ден на пожарникарите. Да се спротивставите на огнената стихија,храбро и без размислување да се борите со пламените јазици…

ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ ПО ПОВОД РАМАЗАН БАЈРАМ

Почитувани, Во име на Советот на Општина Велес и во свое лично име, на сите припадници од исламска вероисповед, Ви го честитатам големиот празник Рамазан Бајрам. Вие сте нераскинлив дел од нашето општество, нашата традиција и култура. Со векови наназад сме граделе соживот, сме ги негувале различностите, обичаите и толеранцијата, секогаш во добро и зло…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 12 МАЈ, СВЕТСКИ ДЕН НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, АКУШЕРКИ И ТЕХНИЧАРИ

Почитувани, Во име на граѓанките и граѓаните на Општина Велес, во име на Советот на Општина Велес и во свое лично име, на сите медицински сестри, акушерки и техничари им го честитам 12 мај, Светскиот ден на медицинските сестри, акушерки и техничари. Вашата професија е една од најблагородните професии во светот, достојна за почит и…

ВИДЕО ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 9 МАЈ, ДЕНОТ НА ЕВРОПА

Младите од Велес и градоначалникот Коцевски со видео честитка по повод 9 мај, Денот на Европа. „Драги, млади велешанки и велешани, Денес ја славиме Европа, континент кој повторно се изгради благодарение на силната соработка и желба за побезбедно и посигурно утре на европските жители. Наоѓајќи заеднички пат напред, на овој важен ден во историјата, многу…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8 МАЈ, ДЕНОТ НА ЦРВЕН КРСТ И ЦРВЕНАТА ПОЛУМЕСЕЧИНА

Почитувани, Во име на Советот на Општина Велес, во име на граѓанките и граѓаните на Општина Велес и во свое лично име, на сите активисти на Општинската Организација на Црвен крст, на сите крводарители и хумани граѓани, Ви го честитам 8 мај, Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената Полумесечина. Хуманоста е најголемата доблест на…

ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОЛИЦИЈАТА

Почитувани припадници на македонската полиција,   Во име на Советот на Општина Велес, во име на сите граѓанки и граѓани и во свое лично име Ви го честитам 7 мај, Денот на полицијата. Јавниот ред, мирот и безбедноста во едно современо општество се одраз на професионалната посветеност, дисциплинираност и одговорност на припадниците на полицијата. Да…